Rosévin fra Pascal Jolivet, Sancerre

IMG_3105
Herlig vin på terrassen, til spekemat, laks- og kyllingretter. Du får den til kr 135 på taxfree og på polet koster den kr 235.

Blek lakserosa, dufter av friske bær, delikat og elegant med urtetoner. Krispy avslutning.

Nydelig fransk rosévin fra Sancerre, innerst i Loire dalen, laget av den skjønne pinot noir druen, vokst frem i kalkholdig jordsmonn like ved elven. Kan det bli bedre?

Ikke nok med det, men Pascal Jolivet tror på naturlig vinmaking og praktiserer miljøvennlige teknikker, «en slags biodynamisk vinifikasjon» ifølge eget utsagn. (1)

Rosévin Pascal Jolivet, Sancerre

Vinen gjæres naturlig (villgjær) i ståltanker ved 16-19 grader Celcius.

Restsukker 1 gr/l

Syre 5,5 gr/l

Alkohol  12;5%

(1)  http://www.mmdltd.com/producers/pascal-jolivet/

 

Save

Save

Save

Save

Save