Tenuta il Sogno Due Brenton 2012

Tenuta il Sogno Due Brenton 2012
Kr 259 på Vinmonopolet

Nordmenn lager vin i Piemonte, Tenuta il Sogno. Frode Refstad og kona Eli Anne Langen har drevet vingård siden 2002 og produserer 8-10.000 flasker pr. år.  De virkeliggjorde drømmen. Men virkeligheten er hardt arbeid, sier Refstad med et smil.

Rødvinen Due Brenton er sammansatt av tre druetyper; freisa (60%), barbera (30%) og nebbiolo (10%) – en spennende drueblanding. Freisa er en gammel drue, i slekt med Nebbiolo, muligens ”en forelder” ifølge Refstad.

Freisa gir rosearomaer og tanniner, barbera gir syre og kirsebærduft. Nebbiolo bidrar med fiol- og tjæredufter. Vinen er delvis eike- og stållagret, ca. 40% er eikelagret i 18 måneder i 5-år-gamle-franske-eikefat-kjøpt-av-kjendisprodusenten-Gaia.  Lang og kompleks ettersmak. Bør dekanteres/luftes et par timer før bruk for å frigjøre aromaer hvis den drikkes nå. Dette er imidlertid en lagringsdyktig vin.

Aperitifs prøvesmaking i september 2015 gav hele 87 poeng og kommentaren ”meget godt kjøp».

Tenuta il Sogno   http://tenutailsogno.com