Om meg / kontakt

IMG_1905Mitt ønske er å fremme “kvalitet i vin» slik at flere vil oppleve samme gode utvikling i vinopplevelsene som jeg har hatt. Samtidig vil jeg formidle arkitektur sett fra en kunsthistorisk vinkel. Disse to «kunstartene» vil jeg forsøke å trekke sammen og se om det lar seg gjøre å anvende et felles begrepsapparat.

Jeg heter Liv Margrete Sjøtveit og har studert kunsthistorie i flere år, på si, og i 2013 tok jeg mastergraden. Masteroppgaven omhandlet samtidsarkitektur, «Snøhettas ikon på Helgelandskysten, Petter Dass-museet”.

I tillegg til kunstinteressen vokste interessen min for vin, spesielt etter høsten 2010. Jeg var så heldig å få delta i arbeidet på vinmarken og i vineriet under innhøstingen 2010 hos Domaine Drouhin-Laroze i Gevrey-Chambertin, Bourgogne. Umiddelbart etter kunstutdannelsen satte jeg igang med vinstudier, og mot slutten av 2014 ble jeg uteksaminert Sommelier ved Norsk Sommelierutdannelse. Prosjektoppgaven min tok for seg emnet “Vitikultur og vinifikasjon av Pinot Noir i Côte de Nuits, Burgund, sett i lys av samtidens fokus på økologisk vinproduksjon”. Temaet var selvfølgelig påvirket av mitt opphold i Bourgogne.

Gode tilbakemeldinger på oppgavene ovenfor og glede over ny læring har inspirert meg til  å anvende kunnskapen i dette forum, til glede for meg selv og forhåpentligvis andre som har samme interesse som meg.

liv@winearch.no